De gemeente Rotterdam wil niet alle 600 als insprekers aangemelde Feyenoord-supporters op het stadhuis ontvangen. De afwijzing wordt gerangschikt onder het coronabeleid.
De supporters zouden gebruik maken van hun recht om hun standpunten in te spreken over het voornemen van de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion. Maar de commissie Majeure Projecten ziet geen heil in de organisatie van 600 insprekende supporters.
Ze worden nu via een vragenlijst geselecteerd op argumenten en tot ieders verrassing ook op woonplaats. Op de in te vullen vragenlijst moet worden ingevuld waar men woont. Bij de supporters van Feyenoord leeft nu het vermoeden dat niet-Rotterdammers niet eens in aanmerking komen om in te spreken.
Bijkomende bezwaren tegen de selectieprocedure is bovendien dat de ‘’gelukkigen’’ – die na selectie (of zelf loting) wel mogen inspreken – dit alleen overdag kunnen doen. Er wordt geen rekening gehouden met het feit dat Feyenoord-supporters een baan zouden kunnen hebben. Op de supporterssites van Feyenoord wordt dat als een belediging gezien, die de VVD – als voorzitter van de commissie Marjeure Projecten – zwaar wordt aangerekend.
Slecht valt ook dat de vragenlijst vanaf nu binnen vier dagen moet zijn ingevuld. En verder laat men vanuit het stadhuis niet weten hoeveel insprekers er uiteindelijk overblijven en wanneer de ‘’gelukkigen’’ dan precies mogen komen (data). Er staat alleen dat er in totaal 11 uur spreektijd (over drie dagen) gereserveerd is.